AUZEF Final Sınavı (Bitirme) Hakkında Bilinmesi Gerekenler – 2024

AUZEF Final Sınavı  29 – 30 Haziran 2024 tarihlerinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Final sınavına girecek öğrencilerin bilmesi gerekenler aşağıda sıralanmıştır.

Sınavlar cumartesi ve pazar günleri sabah ve öğle olma üzere toplamda üç oturumda yapılacak olup 81 ilde 112 sınav merkezinde gerçekleştirilecektir.

AUZEF Final Sınavı (Bitirme) Hakkında Bilinmesi Gerekenler – 2024

Güncel Ders Materyallerine Ulaşma ve Kapsam

    • Sınav soruları, ilgili derse ait dersin kitabı, videosu ve sunumların güncel versiyonları dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Güncel ders materyallerine aksis.istanbul.edu.tr adresindeki ÖYS üzerinden ve AUZEF Mobil üzerinden ulaşabilirsiniz.
    • Öğrencilerimiz bitirme (final) sınavında ders kitaplarındaki ünitelerin tamamından sorumludur.
    • Çoktan seçmeli sınavlarda aksi belirtilmediği sürece her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir.
AUZEF Final Sınavı (Bitirme) Hakkında Bilinmesi Gerekenler - 2024
AUZEF Final Sınavı (Bitirme) Hakkında Bilinmesi Gerekenler – 2024

Sınava Giriş

    • Sınav binası ve salonlarına girerken “Öğrenci Kimlik Kartına” ihtiyaç bulunmamaktadır. Sınav salonlarına girebilmek için sadece Sınav Giriş Belgesi ile T.C. Kimlik Kartı veya Sınav Giriş Belgesinde yer alan geçerli diğer resmi kimlik kartlarından herhangi birisinin bulundurulması yeterlidir.
    • Sınav salonlarına cep telefonu ile girilmesi kesinlikle yasaktır.
    • 29 – 30 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan bitirme (final) sınavına herhangi bir sebeple giremeyenler, 03 – 04 Ağustos  2024 tarihindeki bütünleme (telafi) sınavına girebilir. Ayrıca mazeret sınavı yapılmayacaktır.

Sınav Değerlendirme

    • Açıköğretim programlarında dört (4) yanlış cevap, bir (1) doğru cevabı eksiltmektedir. (Yapılan her yanlış cevap için alınan toplam puandan 1,25 puan düşülmektedir.) Uzaktan öğretim programlarında başarı notu, hesaplama farklılığı nedeniyle bu kural uygulanmamaktadır.
    • Ara/vize sınav sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı %30, bitirme/telafi sınavının ise %70’tir.

Soru İtiraz Süreci Sınav sorularına yönelik itirazlar sınavların bittiği günden sonraki iki (2) iş günü içerisinde alınacaktır.

  • 29- 30  Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan bitirme (final) sınavının tamamlanmasının ardından, itirazlar 2 iş günü içinde alınacaktır. Süre tamamlandığında soru ilanı ve soru itiraz sistemi erişime kapanacaktır.
  • Sınav soru kitapçıkları, aksis.istanbul.edu.tr adresindeki AUZEF Yeni Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden sırasıyla “Sınav İşlemleri- Sınav Kitapçığı” menüsünde ders bazlı olarak yayımlanacaktır.
  • Soru itirazları, aksis.istanbul.edu.tr adresindeki AUZEF Yeni Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden sırasıyla “Sınav İşlemleri – Sınav İtiraz İşlemleri – Soru İtiraz” menüleri kullanılarak yapılacaktır. Bu sistemin haricinde bildirilen soru itirazları dikkate alınmayacaktır.
    • Soru itiraz işlemleri yapılırken, itiraz edilen soruya ilişkin kitapçık türü ve soru sıra numarası mutlaka doğru işaretlenmelidir.
    • Soru itiraz süreci sona erdikten sonra, itirazda bulunulan sorular, ilgili dersin öğretim elamanı tarafından değerlendirilecektir.
    • Soru itiraz sonuçlarına verilen cevapları, sürecin tamamlanmasının ardından, aksis.istanbul.edu.tr adresindeki AUZEF Yeni Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden sırasıyla “Sınav İşlemleri – Sınav İtiraz İşlemleri – Soru İtiraz” kısmından görüntüleyebilirsiniz.

Harf Notlarının Açıklanması

    • Bitirme (final) sınav sonucuna ait harf notları en geç 10 gün içerisinde tarihinde aksis.istanbul.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

Sınavlarınızda başarılar dileriz.

Kaynak: AUZEF

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!