Açıköğretim Genel Beslenme dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Genel Beslenme” dersi 5 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.
Genel Beslenme dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.
Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Genel Beslenme dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.
Ders Adı | Ders Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Teori + Uygulama | AKTS |
---|---|---|---|---|
Genel Beslenme | EVİ108U | VI.YARIYIL | 0+0 | 5.0 |
Genel Beslenme Ders Çalışma Ortamları
|
||||
![]() |
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ. | |||
Final Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
![]() |
DERS NOTLARI | |||
![]() |
DERS KİTAPLARI | |||
![]() |
DERS VİDEOLARI |
Ölçme ve Değerlendirme:
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri | ||
---|---|---|
Sayısı | Yüzde (%) | |
1.Ara Sınav | 1 | 30 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 70 |
Toplam (%) | 100 |
Açıköğretim Genel Beslenme Ders İçerikleri:
Haftalar | Konular |
1. Haftalar | Beslenmede Temel İlkeler ve Besin Ögeleri |
2. Haftalar | Besin Grupları ve Besinlerin Kalite Tanımları |
3. Haftalar | Menü Planlama ve Standart Yemek Tarifesi Kullanımı |
4. Haftalar | Besin Satın Alma ve Saklama İlkeleri |
5. Haftalar | Besin Hazırlama ve Pişirme İlkeler |
6. Haftalar | Yemek Servis Yöntemleri |
7. Haftalar | Besin Hazırlama ve Pişirmede Hijyen ve Sanitasyon İlkeleri |
8. Haftalar | Özel Durumlarda Beslenme |