Üniversitelerde İkinci Öğretim Kapatıldı! 2024

YÖK tarafından yapılan açıklamada İkinci Öğretim Kapatıldı ve bazı bölümlerin kontenjanları azaltılır iken bazı bölümlere ek kontenjanlar verildi.

YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu) 10 Temmuz tarihinde toplandı ve bazı karar alındı. Alınan kararları Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar bir toplantı ile paylaştı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar yaptığı açıklamada ikinci öğretimin devlet üniversitelerinde tamamen kaldırıldığını vakıf üniversitelerinde ise önümüzdeki yıl itibariyle kaldırılacağını belirtti.

Üniversitelerde İkinci Öğretim Kapatıldı! 2024

Geçtiğimiz yıl 1308 adet ikinci öğretim programına 80 bin öğrenci yerleşmişti. YKS sonuçlarının açıklanmasına 1 hafta gibi bir süre kala böyle bir kararın alınması öğrencileri ve velileri şaşırttı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı.

Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir.

Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını istendiğini belirtti.

Beşerî sermaye dahil olmak üzere ülkenin kaynaklarının etkin kullanımı konusunda çok hassas davrandıklarına işaret eden Özvar, şöyle devam etti:

“Bir taraftan istihdam odaklı yeni programlarla üniversitelerimize ilave kontenjanlar verilirken diğer taraftan da mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlardaki eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek amacıyla piyasa beklentilerinin üzerinde mezuniyete yol açan kontenjanlarda ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılmış ve öğretim elemanları sayısı, derslik ve benzeri kapasite dikkate alınarak düşürülme yoluna gidilmiştir.

Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir. Vakıf üniversitelerimizin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını bekliyoruz.”

Devlet üniversitelerine gösterdikleri kolaylıkları vakıf üniversitelerine de göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Özvar, “Adalet programında yaptığımız benzer uygulamaları burada da yapacağız. Bu bakımdan herhangi bir kayıp olmayacağını özellikle belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Üniversitelerde İkinci Öğretim Kapatıldı! 2024
Üniversitelerde İkinci Öğretim Kapatıldı! 2024

Kaynak: YÖK

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!